top of page

Prensiplerimiz

Kaliteli ve nezih bir kitle yaratmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için vazgeçilmez prensiplerimiz vardır.

1. Bakış Açımız

Kültür Sanat ve Spor, insanın hayatını şekillendiren ve bakış açısını değiştirebilen muhteşem bir unsurdur.

Bu muhteşem unsuru nesilden nesillere aktarmak ve nezih ortamın devamlılığı bizim önem verdiğimiz konudur.

Kültür Sanat ve Spora her insanın bakış açısı farklı olsa da genel anlam itibariyle bizim bakış açımız; Sınıfsal ayrımın ortadan kalktığı ve toplumun başlıca sorunu olan ego, kibir, kendini başkalarından üstün görme gibi küresel insanlık sorunu olan bu olguların yok edildiği güçtür.

Sadece para ve güce sahip olanların değil, iyi kalpli herkesin Kültür Sanat ve Spor faaliyetlerine katılabilmesi ve eğitilebileceği uygun ortamın sağlanması sayesinde bütün dünyada daha huzurlu ve refah ortam sağlanabilir.

2. Tavrımız

İşini severek yapanlar, yaptığı işten elde etmiş olduğu gelir sonucundan çıkan anlam, sadece o geliri kazanmak için o işi yapmış oldukları anlamına gelmemektedir.

Yani özetle önceliğimiz, finansal kazanç uğruna herkesi bu aileye dahil etmek değil; yukarıdaki ve aşağıdaki bahsedilen prensiplere sahip olan insanları bu aileye kazandırmaktır.

Önceliğimiz, severek yapmış olduğumuz iş sayesinde tanışmış olduğumuz kursiyerlerimizi her türlü olumsuzluktan uzak tutmak ve mutluluklarını sağlamak temel prensibimizdir.

Bu oluşan aile ortamını bozabilecek herhangi bir girişim veya düşünce biçimi bizim tarafımızdan sonsuza dek yok edilir.

3. Kurallarımız

  • A) Öz Bakım: Aile fertlerimizin sosyal hayatlarında önemli bir görüşmeye veya bir organizasyona katılmadan önce giyim kuşam, saç bakımı, diş temizliği, vücut temizliği gibi önemsemiş olduğu konulara aynı şekilde derslerimize katılmadan önce de bu konuda dikkat etmelerini önemle rica etmekteyiz. Bu önemli isteğimiz hem aile ferdimizin sağlığı açısından hem de kurmuş olduğumuz nezih ortamın kalitesinin devamı için önem arz etmektedir. Uyarılara rağmen Öz Bakım kurallarına bilerek uymayan aile üyemizin üyeliği sonlandırılmaktadır.

  • B) Diyalog: Karşımızda kim olursa olsun nezih bir ortamda olduğumuzun farkında olmalı ve konuşma üslubumuz bu ortama uygun olmalıdır. Kişilerin kurum içinde ve dışında birbirleri arasındaki diyaloglar her ne kadar 3. şahsı(kişiyi/topluluğu/kurumu) ilgilendirmese de bu diyalogların aile bütünlüğüne zarar vermeyecek türden diyaloglar olması gerekmektedir.

    • 1) Eğitmen-Öğrenci Diyaloğu: Eğitmen ders harici olarak sosyal hayatta ailemizin fertleriyle arkadaşlık dostluk​ kurabilir. Fakat bu dostluk, arkadaşlık konusu ders esnasında Eğitmen-Öğrenci prensibine dönüşmeli ve öğrenciler eğitmene arkadaşça, dostça, kardeşçe değil, bilakis eğitmen olduğunun bilincine ve saygısına sahip bir şekilde diyalog kurmalıdır. Eğitmen de aynı şekilde öğrencisi ile seviyeli diyalog kurmalıdır.

    • 2) Öğrenci-Öğrenci Diyaloğu: Öğrenciler kurum içinde ve dışında her zaman birbirlerine saygılı olmalıdır. Öğrenciler birbirleri hakkında hep olumlu ve pozitif diyaloglar kurmalı ve bu aileyi büyütebilecek misyona sahip olmalıdırlar.

    • 3) Eğitmen-Eğitmen Diyaloğu: Eğitmenler birbirinin rakibi değildir. Rekabet, performanslarından elde ettikleri kazanımlar konusunda olabilir bu da doğal bir sonuçtur. Kim işine ve kurumuna daha çok sarılır ve onun için bir çaba gösterirse doğal olarak ileriki süreçlerde pozitif etki o eğitmene yansır. Eğitmenler birbirinin rakibi değil destekçisi olmalıdır. Birlikten doğacak kuvvet ile başarılmayacak hiçbir iş yoktur.

    • 4) Kurum/Platform-Öğrenci Diyaloğu: Öğrenci ile olan diyalog seviyeli ve kurumsal yaklaşımda olmalıdır. Öğrenci de aynı bu şekilde diyalog halinde olmalıdır. Öğrencinin makul taleplerine olabilecek en hızlı şekilde karşılanmalı ve memnuniyet arttırılmalıdır. Kurum veya Platform öğrenciler arasında ayrım yapamaz, bütün öğrenciler eşit haklara sahiptirler.

    • 5) Kurum/Platform-Eğitmen Diyaloğu: Eğitmen ile olan diyalog seviyeli ve kurumsal yaklaşımda olmalıdır. Eğitmen de aynı bu şekilde diyalog halinde olmalıdır. Eğitmenin makul taleplerine olabilecek en hızlı şekilde karşılanmalı ve memnuniyet arttırılmalıdır. Kurum veya Platform eğitmenler arasında ayrım yapamaz, bütün eğitmenler eşit haklara sahiptirler.

  • C) Grup İçi Gruplaşma: Grup içi gruplaşma bizim taviz vermeyeceğimiz bir konudur. Hali hazırda birçok değerli insanı büyük uğraşlar sonucunda bir araya getiren bir organizasyonda iç gruplaşma her ne kadar samimi bulunan kişiler ile birlikte bir şeyler yapmak keyifli zaman geçirmek olarak algılansa da zaman içerisinde grup içerisindeki bazı kişilerin kendi içlerinde gruplaşarak diğer kişileri de etki alanı altına alma, yönetime istedikleri bir konu hakkında baskı yapma, yönetimi zor durumda bırakma  gibi girişimleri veya iç gruplaşma oluşturup ana gruptan kendini soyutlama, sadece kendi grup üyeleri ile birlikte hareket etme, bir eğitmen hakkında negatif yorumlar yaparak başka bir eğitmeni övme girişimleri bizim tarafımızdan bertaraf edilir. Şayet rahatsız olunan bir durum varsa ister yönetime bildirilebilir veya internet sitemizde var olan "Eleştiri Formu" üzerinden isim soy isim ve iletişim bilgisi girmeden bildirebilirsiniz. Buna rağmen devam edilmesi durumunda ise gerekli görüldüğü taktirde bu tarz yaklaşımda bulunan kişinin veya iç gruplaşma durumunda olan grup üyelerinin tamamının üyelikleri sona erdirilmektedir.

  • D) İzinsiz Davranışlar: Platformun veya Kurumun bilgisi ve izni olmadan platformun/kurumun haricinde gerçekleşen bir faaliyete aile mensuplarını özel olarak dahil etmeye çalışma, özel sohbet grupları oluşturup aile mensupları ile buradan diyalog kurarak iyi niyetli olmayan anti yönetimsel faktör yaratma durumu tespit edilmesi taktirde bu girişim içinde olan kişilerin üyelikleri sona erdirilir.

  • E) Gıybet, Dedikodu, Çekiştirme, Yerme, İftira Atma gibi konularda konuya dahil olan Kurum/Platform Üyesi, Eğitmen, Öğrenci farkı gözetmeksizin koşulsuz tavizsiz ilişiğimiz bir daha bir araya gelmemek üzere kesilmektedir.

  • F) Hizmetlerimizden faydalanmayı amaç olarak değil araç şeklinde kullanmaya çalışan, öğrencileri veya hocaları oluşturulan sohbet gruplarında veya direkt olarak rahatsız eden, herhangi bir samimiyeti olmamasına rağmen sosyal medyadan takip isteği atmaya çalışan, aile ferdi ile aynı ortamda iken diyalog kurmak yerine sosyal medya üzerinden diyalog kurmaya ve tanışmaya çalışan, dolayısıyla nezih ve kaliteli insan topluluğu üyesi olmaya yakışmayacak türden davranışta bulunan kişilerin üyelikleri sona erdirilir.

  • G) Aile fertlerimizin özellikle bir araya geldiği derslerde veya organizasyonlarda , insanları ayrıştırabilecek siyasi, dini, felsefi düşünce, söylem veya diğer türlü ayrıştırıcı söylemler ancak bunu dile getiren kişiyi ilgilendirmektedir. Bu yüzden bu tür toplantı durumlarında bu söylemlerden kaçınmalarını rica etmekteyiz.

  • H) Bizim tarafımızdan oluşturulmuş sohbet gruplarında grubun oluşturulma konusuna uygun hareket edilmeli ve grubun konusu ile ilgili olmayan konular grupta açılmamalıdır. Grup konusu ile dolaylı yoldan ilgisi olan, fakat diğer üyeleri rahatsız edebilecek türden paylaşımlar yapmak yasaktır.

4. Salon Kullanımı

  • A) Salona girerken dışarıda kullanmadığınız, temiz ve uygun bir ayakkabıyla girmeniz, hepimizin sağlığı açısından çok önemlidir. Dans etmek için geldiyseniz dans ayakkabısı edinmeniz ise ilk tercih olmalıdır.

  • B) Derslere girerken, çok ağır aromalar içermeyen, natural deodorantlar kullanılmalıdır. Özellikle terlemenin yoğun olduğu yaz aylarında deodorant kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Ter kokumuz buna rağmen ortadan kalkmıyorsa, ter kokusunu önleyen kremler kullanmalıyız. Çok terleyen bir vücut yapısına sahipsek yanımızda daima yedek kıyafet taşımalıyız.

  • C) Derslere gelmeden önce yediğimiz ve içtiğimiz maddelerin ağır kokular saçıyor olmamasına dikkat etmeliyiz. Sigara eğer vazgeçemediğimiz bir alışkanlıksa ve yoğun kullanılmakta ise, üzerimizdeki, elimizdeki ve ağzımızdaki kokuyu giderici veya örtücü spreyler kullanmalıyız.

  • D) Lütfen sınıflara sıcak içecek ile girmeyiniz.

  • E) Okula lütfen dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz, bunun için okulumuz içerisinde kantinimiz mevcut ise kantinden temin ediniz.

  • F) Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu yüzden çocuk sınıflarının yoğun olduğu gün ve saatlerde lütfen kılık ve kıyafetinize, salon terasındaki hal ve tavırlarınıza, konuşma biçimi ve şakalarınıza dikkat ediniz. Özellikle sigara vazgeçemediğiniz bir alışkanlık ise çocuk derslerinin yoğun olduğu zamanlarda kurum dışında içiniz.

  • G) Eğitmenler ve asistanlar harici lütfen kimsenin size bir hareket yada figür göstermesine izin vermeyiniz, zira yanlışı düzeltmek hiç bilmeyene öğretmekten daha zordur.

  • H) Mümkünse akrobatik hareketlerden kaçının, özellikle salon içerisinde başınızda bir eğitmen olmadan asla akrobatik hareketler çalışmayınız. Eğitmen olmadan çalışılan akrobatik hareketlerden dolayı başınıza gelebilecek sakatlıklardan kurum veya platform sorumlu değildir.

  • I) Ders ve pratik saatlerinde lütfen değerli eşyalarınızı soyunma odalarında boşta bırakmayınız. Dolaplar için anahtar isteyebilir ya da eşyalarınızı kurum müdüriyetine teslim edebilirsiniz. Bir eşyanızı okulda unutmanız ve bulunması durumunda, unuttuğunuz eşyalar 1 ay boyunca kurumda muhafaza edilecek sonrasında kurumdan gönderileceklerdir. Aksi takdirde kaybolan eşyalardan kurum veya platform sorumlu değildir.

  • J) Dans için gelenler dans sınıflarına girdiğinde dans etmeden durmayınız. Eşli dans için gelenler kimsenin sizi dansa kaldırmasını beklemeyiniz, siz de dansa kaldırabilirsiniz (Kadın erkek farketmez).

  • K) Eşli dans için gelenler derslerde ve pratiklerde hep aynı kişilerle dans etmeyin. Bu sizi ilerletmek yerine aynı kişiye alıştıracaktır ve başkası ile dans ederken zorlanmanıza sebep olacaktır. Bu yüzden mümkünse sık sık partner değiştiriniz.

  • L) Kurumu boş zamanlarınızda dans etmek, ders çalışmak, kitap okumak, sohbet etmek ya da arkadaşlarınızla zaman geçirmek için kullanabilirsiniz.

  • M) Eşli dans sınıflarına yardım amaçlı giren öğrenciler öncelikle sınıf öğrencilerinin eşlenmesini bekleyip sonrasında boş kalan olursa eşleşmelidir.

  • N) Salonlarda müzik çalarlar mevcut ise müzik çalarları kullanmak için lütfen eğitmenlerimizden, asistanlarımızdan ya da kurum müdüriyetinden yardım alınız. Yanlış kullanım sonucu amfiler ve kolonlar yanabilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Hem dersler olumsuz etkilenebilir, hem de maddi hasarlar oluşabilir. Bu konuda özellikle dikkat etmenizi rica ediyoruz.

Bu kurallara uyulmama durumunda yönetimden ilke ve prensipler ile ilgili uyarı niteliğinde duyuru gelmesi halinde yukarıdaki maddeleri tekrardan gözden geçirmenizi ve dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz.
Burada bulunan tüm maddeler, bizlerin Kültür Sanat ve Spor için ayırdığı vakitte daha mutlu olmamızı sağlayacak küçük notlardır. Notlarımıza gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Sevgiyle, hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle.

Saygılarımızla

WWW.YALOVADANS.COM

YÖNETİM

whatsapp_logo.png
bottom of page